prosinac 2023.
Sunčana elektrana Oprema - dogradnja
Očekivani rezultati projekta su iInstalirana sunčana elektrana nazivne snage 418 kW, proizvodnja električne energije korištenjem obnovljivih izvora energije u iznosu od 409,84 MWh/god, smanjenje referentne potrošnje isporučene energije za 57%, smanjenje emisije stakleničkih plinova u minimalnom iznosu 65,16tCO₂/god odnosno 57%.
srpanj 2023.
Digitalizacija proizvodnje 2022.
Projektom ulagati će se u digitalna rješenja u proizvodnom pogonu kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za postizanje konkurentne proizvodnje. Ciljana digitalizacija proizvodnih procesa povećati će kontrolu nad procesima što će rezultirati povećanjem proizvodnje i kontrole kvalitete.
studeni 2020.
Razvoj uređaja sa potopljenim isparivačem
Cilj projekta je pridonijeti konkurentnosti poduzeća Oprema d.d., a time i hrvatskog gospodarstva, kroz razvoj novog proizvoda i tehnologija povećanjem ulaganja u istraživanje i razvoj u suradnji sa domaćom znanstveno-istraživačkom organizacijom.
siječanj 2019.
Sunčana elektrana "SE Oprema"
Ciljevi projekta su podizanje produktivnosti i energetske učinkovitosti poduzeća Oprema d.d. kroz ulaganje u obnovljive izvore energije te smanjenje emisije stakleničkih plinova i isporučene električne energije za 44,71%.
lipanj 2018.
Razvoj nove generacije Eco Smart proizvoda poduzeća Oprema d.d.
Ciljevi projekta su podizanje konkurentnosti ulaganjem u istraživanje i razvoj novih proizvoda, zadovoljenje tržišnih potreba te postizanje energetske i troškovne učinkovitosti kroz smanjenje potrošnje električne energije, emisije CO2 i zamjenu radnih tvari sa visokim GWP-om.
listopad 2017.
Jačanje konkurentnosti tvrtke Oprema d.d. kroz proširivanje kapaciteta postojeće poslovne…
Ciljevi projekta su podizanje konkurentnosti, produktivnosti i gospodarske aktivnosti tvrtke Oprema d.d. kroz modernizaciju proizvodne tehnologije i proizvodnih procesa s komponentom ekološke održivosti.
srpanj 2017.
Certifikacija proizvoda poduzeća Oprema d.d.
Cilj projekta je plasman uređaja na nova tržišta.
lipanj 2017.
Jačanje međunarodne konkurentnosti poduzeća Oprema d.d.
Cilj projekta je povećati konkurentnost poduzeća Oprema d.d. internacionalizacijom poslovanja.