Proizvodi - Vino
Za istinski doživljaj vina

U vinorodnim zemljama kao što je Hrvatska oko 75% vina prodaje se kao "točeno" vino. Današnji trend ugostitelja u Hrvatskoj je sve više uvođenje raznih vinomata za istakanje vina. Prednost uređaja za hlađenje i istakanje vina prema ostalim načinima istakanja je uvijek ista konzumna temperatura istakanja, te održavanje kakvoće vina.

Mi u svom proizvodnom programu već više godina proizvodi uređaje za hlađenje i istakanje vina.

Točenje vina s uređajima za hlađenje i istakanje koristi se na ove načine:

  • potiskivanjem dušikom
  • potiskivanjem presostatskim pumpama (na zrak ili s dušikom)
  • potiskivanjem električnim presostatskim pumpama
  • ili sistemom Bag in Box.

U Hrvatskoj se kao ambalaža za vino koristi razni kontejneri, pivske bačve, rijetko staklene boce (demižon), a u novije vrijeme "Bag in Box".

Nije poznato kad je čovjek popio prvu čašu vina, ali je sigurno da ga je smatrao od prvog časa božanskim pićem ili božjim darom. Vino je društveno piće te se kao takvo uglavnom pije uz jelo i važno je da ima svoj karakterističan miris i aromu. Zato mi veliku pažnju posvećujemo proizvodima za hlađenje i točenje vina.

Profinjenim pićem kao što je vino mora se rukovati sa posebnom pažnjom. Iz tog smo razloga razvili posebnu liniju aparata za vino koja hladi i toči vino sa onoliko pažnje koja mu je potrebna. U našem se programu nalazi nekoliko varijanti podpultnih i nadpultnih uređaja za hlađenje i točenje. Svi su napravljeni sa jednom svrhom: serviranje savršeno ohlađenog vina u čaši.

--g4100--

Pakovanje vina i sokova sistemom Bag in Box (vrećica u kutiji) predstavlja moderan trend i novu tehnologiju koja omogućava visoko kvalitetni proizvod koji je pažljivo toplinski tretiran te sa duljim vremenom skladištenja na normalnoj temperaturi. Bag in Box omogućava kvalitetu vina jer vino ne dolazi u doticaj sa zrakom što omogućava konstantnu kvalitetu i vino se ne kvari. Fleksibilne vrećice (Bag) imaju kao vanjsku ambalažu odgovarajuću kartonsku ili metalnu kutiju (Box) kojom se lako manipulira te sigurnosni zatvarač (slavinu) koji hermetički zatvara vrećicu i nepropusan je za vlagu i plin.

Bag in Box sistem nudi i ostale značajne prednosti pred tradicionalnim spremnicima za vino i sokove kao što su boce, limenke, kanistri, kante i dr.

  • niži trošak u usporedbi sa spremnicima
  • eliminira troškove čišćenja i transporta vezano za ambalažu
  • sklopiv, prazan Bag in box zauzima manje prostora u skladištu, transportu u usporedbi sa čvrstim spremnicima
  • bolje štiti proizvod
  • brzo i jednostavno spajanje na aparat, te lako održavanje istog.

 

--g4200--


zatvori
Naziv
BERG NB33 BIB
Model
BIB
Šifra
716059
Namjena
Nadpultni uređaj za hlađenje i istakanje vina (bag in box)
Tehnički podaci
Kompresor: 3,86 cc
Kapacitet Δt10/20°C: 17/8 l
Dimenzije: 350x500x1140 mm
Masa (nepakirano): 43,0 kg
Kutija na paleti: 5

Električni podaci
El. napon: 230V 50Hz
Priključna snaga: 0,14 kW
Struja: 1,16 A

 
Napomene
Svi podaci iz ovog kataloga o kompresorima su bazirani na: Temperaturi kondenziranja (Tcond.=55˚C), temperaturi isparavanja (Tev.=-5˚C), ambijentalnoj temperaturi (Tamb.=32°C) te prosječnoj vlažnosti 65±5%. Svi kapaciteti za hlađenje i istakanje su dati za 32°C ambijent, 15/24°C ulaz vino (bag in box), te temperaturu istakanja 8°C
Zadržavamo pravo izmjene u bilo koje vrijeme navedenih tehničkih podataka i specifikacija nastalih tehničkom izmjenom i nadogradnjom.
 
Design by Excedo - Web by Pangea